Puppies!

Vrijdag 18 juni zijn er twee grote reuen geboren! Aan Djintha konden we al twee à drie dagen merken dat de werp er aan zat te komen. Nadat de vliezen waren gebroken kwamen er helaas alleen geen weeën. Ze zijn met een keizersnee ter wereld gekomen.  

Djintha is drachtig! - 17 mei 2021

We dachten al te zien dat Djintha dikker werd. En dat was geen gezichtsbedrog. Bij de echo waren in ieder geval twee vruchtjes te zien. De volle blaas zat in de weg, dus hoeveel puppy’s er komen is nog niet te zeggen. Wij zijn in ieder geval erg blij en wachten met smart op hun komst. 

Dekking - 18 april 2021

De hormoonwaarden van Djintha zijn flink gestegen en dat betekent hoogst waarschijnlijk dat er een eisprong is. We zijn met Djintha naar Lemmy geweest voor de Dekking. Wat een lieve en rustige gentleman is Lemmy. Uiteindelijk heeft de dekking plaatsgevonden middels KI. En wij hopen nu dat Djintha drachtig is!

 

Loops - 1 april 2021

Djintha is loops geworden, en dat is geen grap. De komende week zal worden getest wat het juiste moment van dekken zal zijn. En om even op de zaken vooruit te lopen. Als alles goed gaat, zijn er puppies halverwege juni.

 

Nestplanning zomer 2021

Na het nest van 2017 willen we graag nog een keer puppies van Djintha. En dat gaat hopelijk dit jaar gebeuren. En de planning is een nestje van Lemmy en Djintha in de zomer van 2021.

 

 

Donderstenen - 11 mei 2017

 

De werpkist met ren is echt hun plek geworden. Zo af en toe horen we in de keuken een grom, geblaf of gepiep. Dan halen ze de boel overhoop. Gelukkig hebben ze ook momenten dat ze slapen, dan durven wij het nog wel aan om even bij ze in de bak te zitten en te knuffelen. 

Alle puppy's los naar buiten was niet meer te doen. Een grote puppy rodeo. Dus we hebben een ren gemaakt afgelopen weekend. Daar kunnen ze nu elke dag een paar keer racen en stoeien om hun energie kwijt te kunnen. 

Buiten spelen - 30 april 2017

Elke dag gaan de puppy's naar buiten. En het is een groot karwei om ze weer naar binnen te krijgen. Ze vinden het rennen door het gras of door de struiken struinen veel te leuk.

De puppy's hebben ook onze keuken verlaten. Ze verblijven in onze garage met een ruime ren waar ze meer bewegingsvrijheid hebben.

 

Grrrrrrrrrrrr -  16 april 2017

Met Djintha en de pups gaat het heel goed! Allemaal aan de wandel. De speelmomenten worden elke dag iets langer. Gegrom, gepiep en tussendoor al iets wat op geblaf lijkt.  Ze gaan slapen naar de pedicure, zodat de nagels wat minder scherp zijn voor moeders.

De teefjes hebben het rode, roze en lichtroze bandje om.

De reutjes hebben het blauwe, groene, gele, paarse en oranje bandje om.

Levendig -  30 maart 2017

De puppy's veranderen met de dag. Steeds meer leven in de werpkist en af en toe een wankel stapje. De ene pup brutaal en de ander bescheiden dus niet alleen kleur maar ook het karakter maakt al een beetje onderscheid. En moeder Djintha zorgt dat het kroost goed groeit!

De puppy's zijn geboren!

Dinsdagavond 21 maart zijn de puppy's ter wereld gekomen. 3 teefjes en 6 reutjes!

Nieuws - maart 2017

Nieuws - februari 2017

Op 24 februari 2017 is er bij Djintha een echo gemaakt. Djintha krijgt puppies!

Dat klopt ook wel met haar gedrag; erg aanhankelijk, veel trek in brok en ze wordt ook al wat 'gezetter'.

 

Goed nieuws dus want we hebben al enthousiaste RR-liefhebbers gesproken die graag een pup van dit mooie koppel in hun gezin willen opnemen. De dierenarts heeft aangegeven dat het er op lijkt dat er een flinke worp in lijkt te zitten. Wij hebben er zin in en zijn al druk bezig met de voorbereidingen.

Nieuws - januari 2017

Al jaren hebben we ieder seizoen nieuw leven in en om ons huis; lammeren en jonge kittens. Onze hartewens is dat Djintha een nestje mooie puppies krijgt en daarvoor zijn we op zoek gegaan naar een goede reu die niet alleen goede papieren heeft maar ook een fijn karakter heeft. Op zondag 22 januari 2017 is Djintha door Timon gedekt. Timon (Musanga Muroora Imbaleki - NSHB 2693629) is een fantastische reu van ruim 8 jaar oud en is de trouwe hond van Erik en Annet Wold in Markelo. Wij zijn erg blij dat zij hebben ingestemd met een dekking door Timon. 

Als de dekking goed is verlopen verwachten wij rond 26 maart 2017 Djintha's eerste puppies.